Cele mai cunoscute și îndrăgite butoaie lângă butoaiele de stejar și
dud sunt butoaiele de salcâm. Au tot ce trebuie ca să fie butoaie de
țuică. Pot oferi arome și culori ca culoarea coniacului pentru țuică. de
fapt în România sunt cele mai cunoscute butoaie de țuică.
Au o viată lungă, datorită lemnului tare. Se pare că e cel mai tare
lemn pe care folosim pentru butoaie, mai tare ca lemnul de stejar, din
care facem butoaie pentru vin, coniac și whiskey, și mai tare ca lemnul
de frasin din care facem butoaie pentru țuică, vin roșu, și oțet.
Butoaiele de salcâm sunt ideale și pentru înnobilarea țuici de măr și
de păr, rachiuri care în România nu sunt produse în cantități mari, în
unele locuri nici nu sunt culese aceste fructe minunate și aromate. De
fapt pot închipui ca butoaiele de salcâm să fie butoaiele înnobilatoare
pentru aceste tipuri de rachiuri și țuici.
Dacă aveți întrebări, sau alte informații despre butoaiele de salcâm vă rugăm să ne trimiteți un mesaj pentru noi.